audomar62 Admin
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| Sujet: Recettes Mar 4 Jan - 15:40 | |
| RECETTES DE CHTIRecette de pieds de veau chti Les pieds d' viau à l' mod' de m' mémère.
In dira qu'in est six, et t'accates six pieds d' viau.
Pou' qu'mincher, dins eun' marmite, te détoulles 6+0 gr ed' fareine aveuc tros lit's d'iau. Te balles ed'dins 1/4 ed' lit ed' bière blond', et là, accoute me bin n' baill' point à cornal's.
Dins t' marmite, te rajoutes 60 gr d'ogons, tout cha copés in rondelles, eun' branqu' ed'thym, eun' feull' ed' laurier, et eun' pugnie d' gros sé.
Te mets dins tin jus les six pieds d' vieau qu' t'as bin écrapés, et te laiches cuire duch'mint pindant 4 heur's.
Là, t'as tout tin temps pou' préparer t' sauce.
Te fais un roux aveuc 30 gr ed' burre et 40 gr ed' fareine. Te mouill's aveuc 1/2 lit' d'iau, te mets là d' dins 100 gr ed' tous tiots ogons , te sales et te poif's.
Te laiches cuire, et au bout d' 1/4 d'heur' te rajoutes un jus d' citron, un verre ed' bière, et te loyes cha aveuc un gaune d'ué d' glenne.
Te peux fair' à côté eun' pallée d' riz ou quèqu' poen'é'terr's à l'iau.
Des pieds d' viau ch'est bon, mais quand qu' te les présintes aveuc pad'zeur eun' sauce pouillette ainsi, sers te ch' preumier, sinon, t'aras pus qu'à ronguer ch' plat !
L' minger à l' bière - 40 recettes à la bière racontées en patois par José AMBRE Des gauffes al'cassonate
Cha t’prindra pour préparer : 30 mn, te dos laicher arposer ch’el’ pate 2 heures in tout, ch’est pas dur du tout et ch’est trop bon !
I t’faut : 500 g de fareine 125 g de burre 200 g de burre mou 3 oeus 200 ml de lait 30 g de chuqu' in poud 1 sachet de chuqu' vanillé 1 sachet de levure de boulanger (ou de levure fraîche) 500 g cassonate (vergoise blonde)
Pou mette dins l'pate : Te qu'minches par touiller insenne el' levure et 3 cuillières à soupe ed' lait. Te fais fonte ech'beurre (125 g).
ch'el' pate : Te prinds un saladier, ed' dins te fais un tro dins fareine et te balles là dins : oeus ed glenne battus in ommelette, chuq in poud et vanillé, ch'burre fondu et ch'lait, te toulle et qu'in l'pate est bin lisse et homogène, t'arcouves d'in torchon et te l'laisse s'arposer 1 heure.
Chucrat' du milieu : Toulle chés 200 g ed burre mou evec d'el cassonate et te laiche su l'coté. Té peux rajouter 4 cuillèr' à l' soup de rhum tout in touillant ; comme té veux.
Cha vient bon : Te fait des tiotes boules avec ch'el' pate et te les laiche su l'coté pindint 1 heure.
Te fais kauffer tin gaufrier et te mets tes boules ed'dins ! (2 mn inviron).
Quand ch'est cuit, te les ouves in deux et bourre ed'dins el'chucrat ; te s'arferme ; pas b'soin bièffer et d'attinte el momint du dessert pour t'régaler, ch't'in plaiji qu'tes point là d'oblier.
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