audomar62 Admin
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| Sujet: Filet boeu' comm' che polonais Ven 21 Mai - 10:18 | |
| Bonjour mes gins, cha va t'i Aujourd'hui che aveuc plaisir que va vous donner l'arcette du filet d' boeu' comm' eun' viell polonais' al' la apprind à m'mémère ,,,,,,,,Alors pour 6 personnes , t'accates 1 kg d'filet d'boeu,,,,,,,,,,,infin si ch'est tertous des pluqueux comm' mi, à m'avis qu' t'aras plus d'chanc'si qu'te n'accates 1kg et d'mi,Te profites equ't'es à mon de ch' boucher pour prinde 10 tranches ed'lard infinqué, cha t'évit'ras d'êt' obligé d'i artourner,Ach't'heur te vas préparer tin rôti : te fais eun' dijaine ed' fintes su' longueur, et te gliches eun dins tes tranches ed lard infinqué, te fichelles bin tout cha pour pointqu'cha s'arsoeuf, te mets eun' ziqu' ed' sé et un monet d'poif,Acoté d'cha , te fais dorer dins eun payelle 5 ognons copés in tiot's lamelles , et te tapisses l'fond d'un plat au four aveuc, Te mets t' viand pad'zeur, et tros quat gross carottes autour,Te va ach'teur prind' tros cuillèr's à l' soup' ed conchintré d'tomates qu'te vas mett' dis eun' grand' jatte et qu'te vas détouiller aveuc el' valeur ed' tros verre ed' biére brune,Te mets tin rôti à four fort vif (8-9) te l'arroses aveuc el touillach'ed' biére et d'tomate, et te cuis eun'demi heur' in arrosant souvin,Te sers cha aeuc des tiot's poeun'é'terre au burre et des pos d' chuqu' du gardin, et là , te t' rindras compte equ' ches polonais, cha n'est point des mitans d'innochints, et qu'i z'ont aussi querr' equ'ti à n'in mett' plein leu loup's!Recette tirée du L'MINGER A L'BIERE PAR JOSE AMBRE |
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