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 Pourcheau à l'biere

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AuteurMessage
audomar62
Admin
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Age : 69

MessageSujet: Pourcheau à l'biere   Ven 14 Mai - 3:57








L'filet d'pourcheau à biére ed' garde


Cor un plat qu' te devros faire quand qu't'as du mond' à

t'mason , vu qu' ch'est t'eun arcett' pour au moins 8 gins qui n'sont

point malat's!

Te fais cauffer 25 gr ed' saindoux dins eun' payelle et te

mets à dorer un filet d' pourcheau d' 1kg5 n 1kg8 preparé comm' un

rôti ( bardé et loyé à l'ficelle)

Quand qu'ch'est bin coloré tout autourn te l'artir's de

l'payelle et te l' mets d'côté.

Là te pleum's un kilo d'ognons equ' te copes à la va vite

pount trop gros, point trop tiot, a ti d'vir

Te fais cauffer 50 gr ed ' saindoux dins t' payelle et te

fait dorer tes ognons in touillant aveuc eun' cuillér in bos pour qu'i

seuch'tent bin roux tout partou.

Dis eun' cocotte (si qu' te eun' viell in fonte ch'est miux)

t'étale au fond el' mitab d'tesognonsn te poses pad'seur, eh bien

coyette tin filet d' pourcheau, eun ziziqu' ed sé, un monet ed poif

eun' branqu' ed' thym, eun' feull' ed' laurier, et t'arcueuv aveuc

ech ress d'ognons.

Ach't'heur , te saupod' s trop cuillèr's à l' soup ed

chapelure et te moill's aveuc deux choppes ed' bière rousse.


Te mets ch' couverqu' su' cocotte, et te mets au four

moyen (5-6) pindant 2heur's1/2


Te miles a'ch' treu ed' timp in temps pour vir si cha va

point trop fort, vu qu'i faut qu' cha cuise tout duchè'mint.

Te dégraiss un monet t' sauce, et te sers cha aveuc eun'

purée d'poen'é'terre.........

Rin qu' d'i pinser, j'in béfell su' min gilet

Arniff cha sint d'ichi

j'me dijo i manque qu'et'cause eu'l vla




Recette de José Ambre




Allez mes gins eh bon appétit



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Pourcheau à l'biere

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